Home‎ > ‎Nieuws onderwijs‎ > ‎

Themamiddag Veranderkunde

Geplaatst 4 jan. 2016 11:17 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 17 feb. 2016 09:41 bijgewerkt ]
Op voorstel van de Stuurgroep Lezen en met instemming van de kwaliteitskring Onderwijs is de jaarlijkse inspiratiemiddag Lezen dit jaar qua opzet en uitvoering gewijzigd. Het merendeel van de lees- en rekencoördinatoren heeft in de professionele leergemeenschappen meerdere malen aangegeven het lastig te vinden op schoolniveau hun beleidsvoornemens te realiseren. Zij stemmen dan ook van harte in met de nieuwe opzet. Wat gaat er veranderen?

Op woensdagmiddag 10-02-2016 wordt van 13.30 tot 16.30 uur een middag georganiseerd over Veranderkunde.

Deze middag zal worden geleid door Brunhilde van der Sluijs en Wijbe Douma. Brunhilde van der Sluijs is als expert betrokken bij het Archipelproject van School  aan Zet “Samen Leren Inhoud Geven”. Het thema Veranderkunde sluit goed aan bij dit thema, aangezien ook daar de vraag centraal staat: ”Hoe laat de schoolleider zijn leerkrachten leren?”

Bij veranderkunde gaat het om vragen als “Succesvol veranderen, hoe doe je dat en wat is je rol hierin? Hoe creëer je  draagvlak en betrokkenheid bij veranderingen? Hoe ga je om met weerstand binnen je organisatie?

➤ De middag is bedoeld voor alle lees- en rekencoördinatoren, directeuren en intern begeleiders.
Comments