Home‎ > ‎Nieuws onderwijs‎ > ‎

Techniek en toolkits

Geplaatst 19 mrt. 2014 03:01 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 19 mrt. 2014 03:17 bijgewerkt ]
Het "Agilent After School“ programma is een wetenschappelijk programma met praktijk experimenten voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 13.
Via inschrijving hebben 18 Archipelscholen belangstelling getoond.

Agilent After School bestaat uit praktische “toolkits” mbt biologische, natuurkundige, scheikundige en geografische experimenten (science). Na afloop van de experimenten op school mogen de kinderen hun project mee naar huis nemen, zodat ze hun opgedane kennis kunnen delen met vrienden en familie.

Elke toolkit bestaat uit 4 “bouwpakketten” (= bestemd voor 4 kinderen) en per kind verdeeld over 3-4 lesblokken in totaal 3-4 onderwerpen. De kits die nu voldoende op voorraad zijn: Weerstation / Hydrolift / Zonne energie auto / Catapult / Electrisch circuit / Periscopes / Papier chromatografie (pennen met inkt).

Op 19 maart wordt bij Agilent, Herculesweg 8 te Middelburg, uitleg gegeven over de toolkits en worden afspraken gemaakt over de levering van de toolkits.

Op Archipelschool De Beverburch vindt in het voorjaar de kick off van dit project plaats. Hiervoor worden ook de media uitgenodigd. Medewerkers van Agilent zullen bij de kick off assisteren.


ĉ
Kwaliteit / Archipelscholen,
19 mrt. 2014 03:16
Comments