Home‎ > ‎Nieuws onderwijs‎ > ‎

Leefbaarheidsproject De Beestenbende

Geplaatst 14 nov. 2013 12:00 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 31 mei 2014 22:15 bijgewerkt ]
In navolging van diverse gemeenten in Nederland gaat deze maand het leefbaarheidsproject De BeestenBende van start in Middelburg en Vlissingen, als eerste gemeenten in Zeeland. Aan het initiatief nemen kinderen deel van de Archipelscholen De Uilenburch en De Leeuwenburch en de pc-scholen Cypressenhof in Middelburg en ’t Vlot in Vlissingen.

De BeestenBende-leden gaan regelmatig de wijk in om een bijdrage te leveren aan een schone en prettige leefomgeving. Naast het opruimen van zwerfafval gaan de kinderen leuke en nuttige activiteiten ondernemen samen met bewoners van Vlissingen en Middelburg. De Walcherse zorgorganisatie Werkt voor Ouderen ondersteunt dit project en onder het motto ‘Samen voelt beter’ zullen zij contact leggen tussen de kinderen en ouderen.  

Op vrijdagmiddag 29 november verzorgen wethouder Saskia Szarafinski van Middelburg en directeur Jan de Graaf van zorgorganisatie Werkt voor Ouderen de aftrap van de BeestenBende in Zeeland. Openbare basisschool De Uilenburch start dan met de eerste van de maandelijkse schoonmaakrondes. De Uilenburch heeft besloten om met de hele school lid te worden.

Directeur Ruud Boel van De Uilenburch licht toe: “Eén van onze kernwaarden is maatschappijgericht onderwijs. De BeestenBende is een ontzettend mooi initiatief om kinderen actief bezig te laten zijn in de wijk rondom onze school. Zo betrekken we ze spelenderwijs bij de problematiek van leefbare buurten die in veel steden in Nederland heerst”. Uit wetenschappelijk onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat kinderen op deze manier daadwerkelijk een positievere houding ten opzichte van zwerfafval ontwikkelen.

Begin december vindt een centraal kick-off evenement plaats voor alle leden van de BeestenBende in Middelburg en Vlissingen. De kinderen zijn herkenbaar aan hun knalgele outfits en hun knijpers.

De BeestenBende is door SBS Het Beste Idee van Nederland uitgeroepen tot beste zwerfafvalproject van Nederland.

Meer informatie: www.mijnbeestenbende.nl

Comments