Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

Winnaars Archipel Rekendictee 2015

Geplaatst 25 mrt. 2015 10:56 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 27 mrt. 2015 00:59 bijgewerkt ]
Diego van Belzen van Archipelschool De Branding en Luna van Kleef van Archipel/samenwerkingsschool De Lonneboot zijn de winnaars van de 3e editie van het Archipel Rekendictee. De wisselbeker voor het beste gemiddelde groepsresultaat is gewonnen door de leerlingen van de ABS.

De finale van het Archipel Rekendictee vond dit jaar in aanwezigheid van veel belangstellende ouders plaats op woensdag 25 maart - de 13e Grote (landelijke) Rekendag.

Alle Walcherse scholieren uit de groepen 5 en 6 konden meedoen. Tenminste, als ze in de voorronde op school als één van de besten uit de bus waren gekomen. In de halve finale van 15 sommen met meerkeuze antwoorden namen 77 leerlingen van 16 basisscholen het tegen elkaar op in het Ren-Je-Rot-Rekenspel.

De beste rekenaars (van elke school één) speelden een finale van 5 sommen. Je kon een speld horen vallen in de aula van het Scheldemondcollege. Maar uiteindelijk bleek dat Diego en Luna met elk 4 goede antwoorden het beste resultaat hadden gehaald. Cees Corstanje, directeur-bestuurder van Archipel Scholen, maakte de prijswinnaars bekend en reikte de prijzen uit. Alle deelnemers gingen met een herinneringsmedaille naar huis, want deelnemen is al een prestatie op zich.


Top 3 groepsresultaat (wisselbeker)

    1. ABS/Middelburg

    2. Tweemaster-Kameleon/Oost-Souburg

    3. Petrus Immensschool/Middelburg en De Magdalon/VeereĊ
Kwaliteit / Archipelscholen,
25 mrt. 2015 11:08
Comments