Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

Winnaars Archipeldictee 2015

Geplaatst 9 dec. 2015 07:49 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 10 dec. 2015 05:15 bijgewerkt ]
Luna van Agtmaal van Archipel- en samenwerkingsschool De Lonneboot (Nieuw- en Sint Joosland) en Nick de Groot van Archipelschool 't Vierschip (Arnemuiden) zijn de winnaars geworden van de 11e editie van het Groot Archipeldictee 2015. In een woorddictee van 55 woorden maakten zij slechts 1 fout. Zij ontvingen van de directeur-bestuurder van Archipel Scholen Cees Corstanje het bordspel Scrabble en een medaille.
De wisselbeker is dit jaar uitgereikt aan Archipel- en samenwerkingsschool De Lispeltuut (Oostkapelle). Levi Smid, Femke Jacobse, Merel Lambermont en Ezra Brouwer hadden het beste groepsgemiddelde.

De finale van het Groot Archipel Dictee vond dit jaar op woensdag 9 december 2015 plaats in de aula van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Alle Walcherse scholieren uit groep zeven en acht mochten meedoen. Tenminste, als ze in de voorronde op school als één van de besten uit de bus waren gekomen.  Dit jaar werd het dictee voor de 5e maal geschreven door Gert Dorleijn, locatieleider van De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland. Het dictee werd voorgelezen door Han Lobbezoo. Tijdens de correctie leidde hij tevens de quiz voor de deelnemers. 

Het Groot Archipel Dictee in het jaar 2015 ging over buitenaards leven. Het dictee voor de voorronde had als titel: “Is er leven op Pluto? De titel van het finaledictee luidde: “Kun je dansen op de maan?” De teksten van de dictees (voorronde en finale) zijn hieronder opgenomen.

Per school mochten maximaal 4 leerlingen meedoen aan het officiële dictee op 9 december. Alle finalisten hebben na afloop een medaille gekregen. Er hebben 19 scholen meegedaan.

Top 5 groepsgemiddelde

1. Archipel- en samenwerkingsschool De Lispeltuut (4,5 fout)

2. (gedeeld) Archipel- en samenwerkingsschool De Lonneboot (5,25 fout) en Archipelschool De Lichtboei (5,25 fout)

3. Archipelschool 't Vierschip (5,5 fout)

4. Petrus Immensschool (6,25 fout)

5. Herman Faukeliusschool (6,5 fout)Ċ
Kwaliteit / Archipelscholen,
9 dec. 2015 08:16
Comments