Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

Sponsorloop voor Duchenne Heroes

Geplaatst 15 jun. 2012 05:00 door remcovannoord@archipelscholen.nl   [ 5 okt. 2012 09:46 bijgewerkt door beheer JE ]
29-05-12


Vanaf dat moment zijn we aan de slag gegaan. De ouder- en leerlingenraad werden betrokken. Er werd voorlichting in de groepen gegeven door de leerkrachten over het doel waarvoor we zouden gaan lopen. Want..... het werd dus een sponsorloop.

Vele ouders werden betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering, want er moest natuurlijk van alles gebeuren. In de school en in het dorp werd de sponsorloop d.m.v. posters aangekondigd en er werd aandacht aan besteed op de schoolwebsite.
Er werd geregeld dat we het korfbalveld en de accommodatie van de korfbalvereniging TOP konden gebruiken en er werden op 22 mei 3 velden uitgezet.
De happening begon met een goede dance-warming-up op passende muziek, waardoor de leerlingen goed "op temperatuur" kwamen. De sfeer zat er meteen goed in! Daarna werd er (hard) gelopen.
Er waren veel toeschouwers aanwezig, waaronder opa's en oma's om te kleinkinderen aan te moedigen en natuurlijk ook veel ouders die bovendien vaak hielpen om de rondjes bij te houden. Na een twintigtal minuten was de energie bij de meesten een aardig eind op en werd het eindsignaal getoeterd. Met een appel, een koek en wat te drinken werd de brandstof weer bijgevuld alvorens naar school terug te gaan.
's Middags werd een voorlopige inschatting gemaakt van het bedrag dat bij elkaar gelopen was. De teller kwam op ca. € 3000,- !! Niet gering en we leveren daarmee een belangrijke bijdrage voor de "Duchenne Heroes". 
Op 26 juni, op het Eindfeest van de school, zal het definitieve eindbedrag symbolisch overhandigd worden aan de mannen van Duchenne Heroes.
Op de website van de school, te vinden op https://sites.google.com/site/vierschip 
staan inmiddels foto's en een filmpje van de sponsorloop.

Comments