Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

Personeelsdag 2015

Geplaatst 14 sep. 2015 02:54 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 25 jan. 2016 05:01 bijgewerkt ]
De jaarlijkse Personeelsdag is dit jaar op donderdag 15 oktober 2015 gehouden in Hotel van der Valk te Middelburg. Na een feestelijk programma in 2014 in verband met het 15-jarig bestaan van ArchipScholen is dit jaar gekozen voor een inhoudelijk programma. Het thema voor deze dag is "Leren zichtbaar maken" gebaseerd op "Visible Learning" van John Hattie. 
Het is Archipel helaas niet gelukt de professor voor deze personeelsdag te contracteren. In plaats daarvan hebben wij externe deskundigen ingehuurd. 
Na een plenaire inleiding volgden na de lunch 2 rondes van 5 workshops met topics uit het Hattie-onderzoek zoals doelen stellen en feedback geven, metacognitieve strategieën, micro lesgeven en verwachtingen van leerlingen.

Achtergrondinformatie John Hattie

Professor John Hattie is een onderwijswetenschapper uit Nieuw-Zeeland. Hij is sinds 2011 verbonden aan het Melbourne Education Research Institute van de universiteit van Melbourne. Hij is bijzonder hoogleraar Educatie aan de Universiteit van Auckland. Hij is adviseur voor het ministerie van onderwijs van Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Hij schreef (mee aan) meer dan 17 boeken en 500 artikelen over zijn onderzoek. Hij deed meer dan 1000 meta-analyses van 50.000 onderwijsonderzoeken waarbij van 240.000.000 leerlingen wereldwijd gegevens zijn verzameld. Dit is veruit het meest uitgebreide, op bewijs gerichte onderzoek naar wat het beste werkt om leerprestaties te verbeteren.

Comments