Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

De Magdalon in Veere

Geplaatst 12 jun. 2013 08:25 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 29 aug. 2013 04:38 bijgewerkt door W. de Brabander Archipelscholen ]
Vanaf augustus is er in Veere nog één basisschool; een “Samenwerkingsschool Veerse Stijl”. Op 12 juni is de naam onthuld: "De Magdalon". Voor de nieuwe naam is een wedstrijd gehouden onder ouders en kinderen. De naam verwijst naar een oud kasteel.

De huidige scholen OBS Het Veer en PCBS de Valeriusschool houden op 1-8-2013 op te bestaan. De nieuwe school De Magdalon valt onder de PRIMAS-scholengroep, maar de leerkrachten van de openbare school (Archipel Scholen) blijven er op detacheringsbasis werken. Dat is een bijzondere constructie, met als doel dat er écht sprake is van SAMENwerking, waarbij niet alleen de scholen en de kinderen worden SAMENgevoegd, maar ook de teams, het onderwijs en de identiteit. Een uniek project van de Stichting Archipel Scholen en PRIMAS-scholengroep, waarbij ook de nieuwe samenwerkingsschool Veerse stijl in Oostkapelle "De Lispeltuut” is betrokken. In beide scholen werken zowel christelijke als openbare onderwijskrachten. De Magdalon wordt gehuisvest in het gebouw van Valerius. 

Comments