Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

Finale Rekendictee

Geplaatst 17 apr. 2013 11:51 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 19 apr. 2013 03:42 bijgewerkt ]
Op de Landelijke Grote Rekendag 17 april 2013 is in de aula van het Scheldemond College de finale gehouden van het Groot Archipel Rekendictee. Aan de finale hebben 69 leerlingen van de groepen 5 en 6 van 15 Walcherse basisscholen deelgenomen. De finalisten zijn geselecteerd in een voorronde, die op de scholen gehouden is. Om 2 uur werd het welkomstwoord uitgesproken door Cees Corstanje, directeur-bestuurder van de Stichting Archipel Scholen. Daarna nam Baas John Eckhardt de verdere uitleg en de presentatie voor zijn rekening, geassisteerd door zijn lieftallige Assistente Hanna en Techneute Karin. Na 15 sommen werd door middel van een Ren-Je-Rotspel bepaald dat 8 kinderen om de eerste prijs zouden rekenen. Na 5 moeilijke finalesommen en 10 bloedstollende minuten kon de winnaar bekend worden gemaakt.

Winnaar Groot Archipel Rekendictee 2013 : Rayane Mahfoud van Archipelschool De Branding in Vlissingen. Prijs: het rekenspel Mathable de Luxe.

De wisselbeker voor het beste groepsresultaat ging naar Archipelschool De Leeuwenburch in Middelburg.

Alle deelnemende kinderen hebben een medaille gekregen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde middag met zeer geconcentreerde deelnemers en knappe winnaars.


 De presentator: John Eckhardt
 Winnaar wisselbeker : Team De Leeuwenburch
 Winnaar Rekendictee 2013 : Rayane Mahfoud


Ċ
W. de Brabander Archipelscholen,
18 apr. 2013 00:01
Comments