Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

Open Wijkschool De Combinatie

Geplaatst 12 mrt. 2012 06:41 door Onbekende gebruiker   [ 2 okt. 2012 13:09 bijgewerkt door beheer JE ]

De scholen zijn elk in twee verdiepingen ondergebracht. Elke school heeft naast de centrale hoofdingang de mogelijkheid voor een eigen ingang, waardoor in de behoefte aan het behouden van de eigen identiteit wordt voorzien.


Het ontwerp van het gebouw bestaat uit twee ringen in de vorm van een 'acht' en zijn diagonaal gedrapeerd op het immense plein. Zodoende ontstaan er aparte speelplekken rondom terwijl de ruimte toch als één vloeiend geheel ervaren wordt.

In de kleine cirkel zijn gemeenschappelijke en overige brede school functies gesitueerd rondom een patio, die overdag gebruikt kan worden als buitenspeelruimte voor de allerkleinsten. 
In het centrale gedeelte van het gebouw, daar waar de twee cirkels elkaar ontmoeten, is een grote entreehal met een tribune ontworpen. Hier kunnen schoolfestiviteiten plaatsvinden waarbij de speellokalen als aula te gebruiken zijn. Deze vormen samen als het ware de cirkelvormige arena, het hart, waarop alle functies gericht zijn.