Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

Archipellezing 2014

Geplaatst 30 okt. 2014 07:39 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 21 nov. 2014 08:32 bijgewerkt ]
Op donderdag 20 november 2014 - de Dag voor de Rechten van het Kind - is in Theater De Wegwijzer te Nieuw- en Sint Joosland van 19.30 tot 21.30 uur (lezing van 20 - 21 uur) de Archipellezing 2014 gehouden door prof. dr. Sofie Loyens, wetenschapper en verbonden aan de University College Roosevelt en met Remy Rikers directeur van het Centrum voor Onderwijsexcellentie te Middelburg.

Het Centrum voor Onderwijsexcellentie is een initiatief van University College Roosevelt in Middelburg, de HZ in Vlissingen en mbo-school Scalda. Het doel is om excellent onderwijs in Zeeland en daarbuiten te versterken. De onderwijsinstellingen willen ervoor zorgen dat Zeeland op de kaart gezet wordt als provincie met uitstekend onderwijs. Op 1 oktober zijn wetenschappers Remy Rikers en Sofie Loyens aangesteld als directeuren van het centrum.

Voor een select gezelschap van leden van de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur, directeuren en leerkrachten van Archipel Scholen heeft Sofie Loyens eerst uitleg gegeven over het centrum en de ambities. Vervolgens is uitgelegd dat excellent onderwijs met name studentactiverend moet zijn. Daarbij is het probleemgestuurde onderwijs (PGO) als voorbeeld genomen om dat te illustreren waarbij een aantal belangrijke principes inzake leren zijn aangehaald. . Daarnaast is ingegaan op het onderzoek naar beweging in de klas.

Ċ
Kwaliteit / Archipelscholen,
30 okt. 2014 07:39
Comments