Home‎ > ‎Nieuws organisatie‎ > ‎

3 winnaars Archipeldictee

Geplaatst 12 okt. 2013 06:28 door Kwaliteit / Archipelscholen   [ 16 dec. 2013 02:25 bijgewerkt ]

Op woensdag 11 december 2013 heeft 
Archipel Scholen voor de 9e keer het Groot Archipel Dictee in de aula van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg georganiseerd.  Per school mochten  er op basis van een voorronde maximaal vijf kinderen meedoen. Er hebben 17 scholen meegedaan. Gert Dorleijn, locatieleider op Archipelschool en samenwerkingsschool De Lonneboot, heeft voor het 3e jaar beide dictees (voorronde en finale) geschreven.

Het thema voor 2013: Er is er één jarig! Een dictee over je verjaardag: feest, slingers, taart en cadeaus.

Over de verjaardag van ons land en van gebeurtenissen. Over feestvieren. Over een jubileum. Over: van harte gefeliciteerd en nog vele jaren! Uit het verhaal zijn 50 woorden geselecteerd. Gert de Keizer heeft de zinnen voorgelezen en de woorden gedicteerd.

Dit jaar is voor het eerst gekozen voor een woorddictee. Geen stress meer over het tempo, geen spierpijn in je arm en heel bevorderlijk voor de concentratie. Na een spannende quiz onder leiding van Han Lobbezoo heeft de directeur-bestuurder van Archipel Scholen, Cees Corstanje, de prijswinnaars bekend gemaakt.

De wisselbeker voor de school met het gemiddeld beste resultaat is dit jaar gewonnen door de finalisten van de Herman Faukeliusschool. Het groepsgemiddelde van deze school was 6 fout.

De individuele winnaars hadden allen 2 fout: Eveline Jongelings (Dolfijnenburch), Tom Keersemaker (De Magdalon) en Yoah Nzika van De Tweemaster-Kameleon. 

Alle deelnemers hebben een medaille gekregen, want als je mee hebt mogen schrijven aan het Groot Archipel Dictee, dan is dat al een hele prestatie op zich.

Reacties na afloop: "Het was zoals altijd weer een geslaagde middag. De kinderen hebben genoten en daarom wij als leerkrachten ook. Complimenten voor de organisatie en het initiatief."

"Wij en de kinderen van onze school hebben een leuke middag gehad! Goed georganiseerd en mooie locatie in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg. Hoofdprijs is in de wacht gesleept door leerlingen van onze collega-samenwerkingsschool Veerse stijl : De Magdalon te Veere."

 
 Ruim 80 deelnemers 

 Cees Corstanje maakt de winnaars bekend

 De groepswinnaar met de beker


Ċ
Kwaliteit / Archipelscholen,
11 dec. 2013 08:09
Comments